Weet jij al welke verzendzakken je gaat kopen?

Als je producten verkoopt en naar je klanten verstuurd, dan weet je dat het een hoop tijd in beslag neemt om de poststukken verzendklaar te maken. Maar al die dozen om je producten in te versturen nemen ook nog een keer veel ruimte in beslag. Het is een investering, je hebt ruimte nodig en de dozen wegen ook nog best wat. Verzendzakken zijn het beste alternatief voor de ouderwetse verzendmethoden, want je kunt je product veilig en licht verzenden terwijl ze weinig opslagruimte in beslag nemen. 

Welke soorten verzendzakken zijn er allemaal? 

De verzendzak is een moderne optie voor ondernemers die producten naar hun klanten verzenden. Het lage gewicht maakt het verzenden goedkoper en ze nemen weinig ruimte in beslag dus je hebt geen extra opslagruimte nodig voor al die grote dozen. Als je grote hoeveelheden aan producten verzendt dan kan het een enorme besparing zijn op je verzendkosten. Er zijn namelijk verschillende maten waardoor je het beste formaat kan kiezen en je niet onnodig zware dozen hoeft te gebruiken. 

Naast de formaten kun je ook kiezen uit verschillende formaten, kleuren en materialen zakken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen plastic of karton, maar je kunt ze ook laten bedrukken met een bedrijfslogo of slogan om de verzending persoonlijker te maken. Alles naar wat bij jou en jouw klanten past. 

Vrijwel alle type zakken hebben een dubbele sluiting, waardoor je ze goed kunt afsluiten en ze niet tijdens het transport zomaar open kunnen gaan. Klanten kunnen op die manier ook makkelijker de verzendzak hergebruiken als ze bijvoorbeeld een artikel willen retourneren. 

Kies voor duurzaam en hou rekening met het milieu 

Er zijn papieren verzendzakken die je kunt kiezen, waarbij je voor een veel duurzamere optie kan gaan dan de plastic zakken. Want als ondernemer ben je misschien niet direct bezig met duurzaamheid, maar jouw klanten waarderen het wel. Je kunt dus het beste voor een duurzame keuze kiezen als je ook indirect jouw klanten tevreden wilt stellen. De papieren verzendzak is meestal gemaakt van natron Kraft, hierdoor hebben ze ook hun typische natuurlijke bruine kleur. 

Verpakkingsmaterialen Profipack | Voor al uw verpakkingsmateriaal

Textiel-verzendingen in plastic verzendzakken verzenden 

Als je vaak textiel aan je klanten verstuurd, denk aan beddengoed, kleding en dekens, dan is een plastic verzendzak ideaal. Doordat de transparante verzendzakken stevig en waterafstotend zijn, is het textiel dat je verstuurd beter beschermd tijdens ongelukken gedurende het transport. Het stevige plastic zorgt er ook voor dat de zak niet zomaar openscheurt, maar neemt ook weinig ruimte in. 

Eigenlijk kun je zeggen dat verzendzakken iets van de moderne tijd zijn die een combinatie zijn van voordelen voor de ondernemer, voor het milieu én voor de klant. Het lage gewicht, de beperkte opslagruimte die nodig is, de stevigheid en de mogelijkheid om het her te gebruiken maakt dat het een ideale keuze is als je producten naar een klant wil versturen. Zorg wel dat je de passende maat gebruikt om niet alsnog onnodig hoge verzendkosten te betalen.