Over ons

De HR-afdeling als belangrijke zakenpartner


Bij HR Care  vertrouwen we al lang op de HR-afdelingen als het gaat om bedrijfssucces. Meer dan tien jaar ervaring met HR-afdelingen in klinieken, gemeenten en middelgrote bedrijven hebben ons geleerd dat de HR-afdeling een belangrijke businesspartner is. Het kan een grote bijdrage leveren aan het succes van het bedrijf als het goed is ingericht.

 

Om de HR-afdeling deze rol niet alleen in theorie maar ook in de praktijk op zich te kunnen nemen, moet er ruimte komen voor waardetoevoegende activiteiten. Daarom zijn wij uw vrijheidsstrijders. Met consultants die praktische HR-ervaring hebben, maken we van betrokkenen deelnemers zodat de gewenste veranderingen direct doorgevoerd kunnen worden. Onze HR-consultants zijn opgeleid tot innovatiefacilitator en -coach. Zo geven wij onze kennis van innovatieve werkwijzen door aan uw HR-afdeling.

De design thinking-aanpak is de basis van ons werk. Bij management consulting gebruiken we geen formule, maar juist innovatieve en agile methodes. Elke medewerker draagt ​​zijn ideeën bij, elk idee telt. Dit zorgt vanaf het begin voor acceptatie van de nieuwe HR-structuren en werkprocessen. Natuurlijk brengen we ook onze jarenlange ervaring met HR-processen in en werken we samen met u – op basis van onze best practices – om de juiste en op maat gemaakte processen voor u te ontwikkelen: uw good practice-processen. U bepaalt hoe ver we bouwen op onze ervaring.

Samen met de medewerkers van uw personeelsafdeling richten wij ons op een succesvolle implementatie. We zien onszelf als collega’s en strijdmakkers. Het doel is om administratieve taken te verminderen en zo meer vrijheid te creëren voor waardetoevoegende activiteiten.

Kort portret van HR Care & collega's

Wij zijn een managementadviesbureau gevestigd in Neurenberg en Berlijn. Met een focus op klinieken, publieke instellingen en middelgrote bedrijven hebben wij ons gespecialiseerd in het optimaliseren van HR-processen en ondersteunen HR-managers bij alle vragen die te maken hebben met het optimaliseren van organisatie, processen en systemen. Wij zijn van mening dat HR-afdelingen een belangrijke bijdrage moeten en kunnen leveren aan het succes van de onderneming in de toekomst. Trouw aan het motto "corporate success from the human resources afdeling" is het dan ook ons ​​doel om ruimte te creëren voor waardetoevoegend en kwalitatief human resources werk voor onze klanten. Bijvoorbeeld door een aanzienlijke vermindering van de tijd die nodig is voor de administratie. De focus van ons advies ligt op het direct realiseren van de voordelen voor onze klanten. We concentreren ons daarom op een snelle en geleidelijke implementatie. Hiervoor gebruiken we innovatieve, moderne en creatieve methoden en instrumenten. Zo bereiken we onder meer een hoge mate van identificatie van de medewerker met de werkresultaten. Omdat praktische relevantie voor ons ook erg belangrijk is, hebben onze consultants jarenlange ervaring en expertise in het praktische HR-werk.